Friday, June 22, 2007

Välkommen hem !

Sista uppdateringen som blev gjord här, är på Johannesburg International Airport, där vi sitter å väntar på att få gå ombord i Swissair´s A340.

Vi boardade LX289 till Zurich kl 1850 och takeoff precis i tid kl 1930.
Jag hade försökt ta reda på innan flighten om det var IFE (In Flight Entertainment) varje stol men lyckades inte hitta info om det. Till min stora glädje så var varenda stol utrustad med egen skärm.
Efter lite navigering i menyn för att hitta en bra video poppade den här skärmen upp....

Efter 5 minuter var systemet uppe igen.

Efter ca 11 timmar i luften, 50 minuter till vi landar, kan vi se på kartan att vi är ungefär här.


Zurich main terminal, på väg ut till planespotter deck. Här ute kan man se mycket tung trafik & det finns även en liten flygbutik där man kan köpa allt från 1kr klistermärken till 20000kr modellflyg. - Paradiset med andra ord. :)


Thai Airways (HS-TGT) gör sig i ordning för en flight till Bangkok, samtidigt som Singapore Airlines (9V-SWH) gör sig klar för en flygning till Singapore.


Efter 3 timmar på flygplatsen, var det dags igen. Ombordstigning på Transwede´s Avro 146 / RJ70 (SE-DJY) som skulle ta oss till Oslo. Har aldrig flugit RJ förut så glädjen var stor kan jag säga!

Någonstans mellan Tyskland & Danmark. Ser ju ut att vara riktigt fina sandstränder där. Tusan oxå, varför åkte vi hela vägen till Syd Afrika ?!


Så till den lite mer "geekiga" delen av denna blogg. Någon som vet vilka flygplatser det är ? Vi passerade dom i den ordning dom visas här.


Efter 2 timmar 20 minuter i luften och totalt 24 timmars resa, var vi på backen igen, den här gången i Oslo. Handlade lite taxfree och gick ut mot ankomsthallen där tjejens familj står och väntar som planerat, men vilket överaskning när hela MIN familj (som kört 6 timmar från Sverige) också står där å väntar.

Vilken härlig återkomst !

Vi blev snabbt påminda om priserna här hemma.
Sista vattenflaskan jag köpte, var i Johannesburg, där kostar den 3,50kr.
På Oslo Gardermoen kostar "samma flaska" 20kr - välkommen hem !

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

STÖRRE BILDER!! Allt ät så suddigt och litet... tänk på dom som inte har tid att klicka på alla bilder så att dom blir stora...

Fri Jun 22, 02:18:00 PM 2007  
Blogger Timmy said...

1 - Sparar på platsen i bloggen
2 - Blir inte lika fint med stora thumbs
3 - Har dom inte tid å klicka på alla fina bilder så kan dom ju bara läsa texten, om dom har tid å läsa.

Fri Jun 22, 02:35:00 PM 2007  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home